dcyprustransfers logo

ΈΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

phone icon(+357) 96740778

Το νησί της Κύπρου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό κομμάτι της Μεσογείου και για χιλιετίες η στρατηγική του θέση, στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, αλλά και το ζεστό Μεσογειακό κλίμα προσελκύει επισκέπτες, εξερευνητές αλλά και κατακτητές.

 Ανά τους αιώνες, η ιστορία του νησιού διαμορφώθηκε και καθορίστηκε βάσει και λόγω της τόσο στρατηγικής θέσης του και η υποδούλωση του Κυπριακού λαού από κατακτητές όπως οι Φράγκοι, Ενετοί, Τούρκοι και Άγγλοι συνεχίστηκε μέχρι και τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

 Η Κύπρος έχει στενούς ιστορικούς, πολιτικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς και εθνικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι τυχαίο, μιας και από το 1400 πΧ, οι Αχαιοί κατοίκισαν στην Κύπρο. Το νησί εξελληνίστηκε από την εποχή της αρχαιότητας και οι δεσμοί αυτοί κυριαρχούν μέχρι και σήμερα.

 Η Κύπρος μετά από δεκαετίες κάτω από τη μπότα του Άγγλου αποικιοκράτη, ανεξαρτητοποιήθηκε το 1960 μετά τη νίκη στον απελευθερωτικό αγώνα 1955-1959. Όμως, 14 χρόνια μετά, το 1974 ο πόλεμος ξαναχτύπησε το νησί, όπου η  Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και από τότε μέχρι και σήμερα το Βόρειο κομμάτι του νησιού βρίσκεται παράνομα, υπό Τουρκική κατοχή. Το 1983 η Τουρκία ίδρυσε το λεγόμενο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, κράτος το οποίο έχει αναγνωριστεί μόνο από την Τουρκία και από κανένα άλλο κράτος.

 

kipros xartis

Είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου και η καρδιά των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της οικονομίας. Μετά την εισβολή του 1974 η πόλη μοιράστηκε στα δύο, και σήμερα είναι η μοναδική μοιρασμένη πρωτεύουσα στον κόσμο.

nicosia cyprus

Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και είναι χτισμένη μεταξύ των δύο αρχαίων πόλεων της Αμαθούντας και του Κουρίου, τα ερείπια των οποίων κάτοικοι και επισκέπτες δύνανται να επισκεφτούν και να θαυμάσουν.
Η Λεμεσός έχει το μεγαλύτερο ενεργό Λιμάνι της Κύπρου και φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της. Οι αμμουδιές που απλώνονται κατά μήκος της πόλης, αποτελούν έναν από τους βασικούς λόγους προσέλκυσης επισκεπτών.

Τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης την κατατάσσει σε έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς. Το τελευταίο ολοκληρωμένο έργο που αποτελεί την Μαρίνα Λεμεσού, προσφέρει στην πόλη την ομορφιά και χλιδή που θα ζήλευαν οι πιο φημισμένες κοσμοπολίτικες περιοχές ανά το παγκόσμιο.

lemesos marina

Ο διεθνής αερολιμένας Λάρνακας, είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του νησιού, το οποίο επιλέγουν οι πλείστοι επισκέπτες για να καταφτάσουν στο νησί.

larnaca airport

 

Κοντά στη Λάρνακα βρίσκονται οι περιοχές της Αγίας Νάπας και Πρωταρά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο οι κάτοικοι του νησιού, όσο και οι επισκέπτες κατακλύζουν τις περιοχές για να απολαύσουν τις χρυσές παραλίες και τα μοναδικά νυχτερινά κέντρα.

agia napa

 

Ιστορικά η Πάφος υπήρξε η πρωτεύουσα του νησιού κατά την αρχαιότητα. Σήμερα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας τους παραδοσιακούς μεζέδες στο κέντρο της πόλης, καθώς επίσης και να επισκεφτούν τις υπέροχες ψαροταβέρνες στο γραφικό λιμανάκι της Πάφου.

paphos sunset

online-kratisi-taxi

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και σύντομα θα λάβετε την επιβεβαίωση της κράτησής σας μέσω email ή SMS:

 

Η πληρωμή μέσω των Πιστωτικών Καρτών: VISA και MasterCard γίνεται μέσω του ασφαλούς διαδικτυακού συστήματος πληρωμών της Paypal.

Μόλις λάβουμε την κράτησή σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στο δηλωθέν email για να επιβεβαιώσουμε την κράτηση και να σας στείλουμε το Ποσό που θα πρέπει να καταβάλετε και τον σύνδεσμο όπου θα μπορείτε να κάνετε την πληρωμή.

Πως μπορείτε να πληρώσετε online της κράτησή σας μέσω του ασφαλούς διαδικτυακού συστήματος πληρωμών της Paypal ?

CAPTCHA

cypruspremiumtaxi banner

paypal el2

FreeCurrencyRates.com
mercedes eclass
mercedes vclass
mercedes sprinter
luxury buses